Från sjöbotten till matbord Det finns många sätt att fånga vår tid. Författaren Staffan Ekegren och fotografen Lasse Persson gör det genom Hjälmargösen. Den första insjöfisk i världen som blivit miljöcertifierad. Gösens väg från sjöbotten till matbord öppnar sig för berättelser - som om den kunde tala. Nåväl, väldigt nära kommer vi den, genom yrkesfiskaren, försäljaren vid kaj, fiskhämtarbilen, fiskeriintendenten, restaurangkocken, gourméen, hemlagaren, butiksinnehavaren, konstnären, miljövårdaren, kroggästen, historieberättaren. Var och en med sitt favoritrecept, spännande och kunniga människor som har med Hjälmargösen att göra - inte minst Carl-Jan Granqvist med sitt smakrika språk och hans kock Henrik från Grythytteakademin. I Fångad av gös handlar du av Hjälmarskräcken, entreprenören som säljer dagsfärsk gös över kaj medan han munhuggs med kunderna. Kunder kunniga i gös, hur den bör hemlagas, hur gamla recept ska uttolkas. Du färdas i samma båt som Hans Johansson, en av de yrkesfiskare på Hjälmaren som arbetar miljöcertifierat. Eller i samma långtradare som exporterar gös ända ner i Eur